Știrile 60m.RO

Serghei Lavrov: Belarusul ar trebui să fie un garant al securităţii pentru Ucraina, după ce Kievul îşi afirmă statutul neutru

Belarus ar trebui să ofere garanţii de securitate pentru Ucraina în viitor, odată ce Kievul îşi va afirma statutul neutru, ”de neaderare la un bloc, de neproliferare nucleară”, a declarat, vineri, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, notează Reuters.

”La cererea părţii ucrainene, statutul său neutru, de neaderare la un bloc, de neproliferare nucleară, ar trebui să fie însoţit de garanţii de securitate”, a spus Lavrov.

”Am propus ca Republica Belarus să fie, bineînţeles, printre astfel de ţări garante”, a mai precizat el.

De asemenea, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a cerut anterior ca Belarusul să fie inclus în negocierile ruso-ucrainene privind încheierea războiului din Ucraina.

”Nu pot exista negocieri fără participarea Belarusului”, a declarat preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, în cadrul unei şedinţe desfăşurate joi, a Consiliului său de Securitate.

”Nu pot exista acorduri separate pe la spatele Republicii Belarus”, a mai argumentat el.

Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra Ucrainei din Belarus, iar trupele ruse au invadat Ucraina din Belarus. Nu a existat nicio confirmare a afirmaţiilor că forţele belaruse au intrat în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button