Politică

Primarul liberal din Târgu Jiu a promovat în funcția de conferențiar universitar în baza unor lucrări plagiate sau chiar inexistente

”Ne vom întâlni în instanță” spune primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, după ce Universitatea “Constantin Brâncuși” a decis, miercuri, sancțiunile pe care i le va aplica fiind suspectat că a promovat în funcția de conferențiar universitar în baza unor lucrări plagiate sau chiar inexistente, transmite Radio Infinit.

Rectoratul a decis “retragerea și/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită”. O altă sancțiune este “suspendarea, pe o perioadă determinată de timp – 5 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare, de control sau ca membru în comisii de concurs”.

Comisia de etică a constatat că două cărţi de autor nu se regăsesc înregistrate în bazele de date ale Bibliotecii Naţionale şi ale bibliotecilor cu drept de depozit, iar ISBN-urile declarate aparţin altor cărţi.

Marcel Romanescu spune că, înaintea acestei decizii, ar fi trebuit așteptat un răspuns de la Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Back to top button