Politică

Marea Britanie ia în calcul să livreze Ucrainei vehicule blindate pentru a pune presiune pe armata rusă

Șefii armatei britanice fac planuri pentru a trimite vehicule blindate Ucrainei, anunță ziarul The Times. Marea Britanie vrea să trimită rapid echipamentele pentru că următoarele trei săptămâni vor fi critice pentru rezultatul războiului, potrivit surselor citate de Times.

Armata britanică ia în calcul să trimită în Ucraina fie vehicule de patrulare Mastiff, sau vehicule de recunoaștere Jackal. Ambele tipuri de vehicule pot ajuta trupele ucrainene să împingă armata rusă cât mai rapid dincolo de orașele recucerite.

Aceste vehicule blindate vor fi livrate fără echipamentele sensibile, iar trupe britanice vor fi trimise într-o țară vecină cu Ucraina pentru a-i antrena pe militarii ucraineni.

În plus, Marea Britanie va anunța în următoarele zile că trimite Ucrainei rachete anti-tanc.

”Următoarele trei săptămâni sunt critice. Ucrainenii au obținut o victorie parțială. Au obosit armata rusă și l-au condamnat pe Putin la izolare eternă. Pot ucrainenii să respingă total armata rusă și să o înfrângă? Posibil. Depinde de ajutorul pe care îl vor primi”, a declarant pentru The Times o sursă din armata britanică. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button