Știrile 60m.RO

China intervine în scandalul masacrului de la Bucea: “Orice acuzație trebuie să se bazeze pe fapte adevărate”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a declarat că Beijingul susține orice inițiative care ar putea ajuta la rezolvarea situației umanitare din Ucraina, iar toate acuzațiile legate de evenimentele din orașul ucrainean Bucea ar trebui să se bazeze pe fapte reale.

“Orice acuzație trebuie să se bazeze pe fapte adevărate. Este necesar să se mențină reținerea până la desfășurarea anchetei”, a spus el miercuri în cadrul unui briefing de presă. Potrivit diplomatului, China susține orice inițiativă care poate contribui la soluționarea situației umanitare din Ucraina. “China face pași reali în această direcție”, a amintit Zhao Lijian. “Este necesar să clarificăm cum a fost totul cu adevărat și să aflăm motivele care au dus la acest lucru”, a rezumat el. “Informaţiile şi imaginile cu civili morţi la Bucea sunt profund tulburătoare”, a recunoscut Zhao Lijian. Nu ar trebui “să se amestece situaţia umanitară cu politica”, a adăugat el. Beijingul s-a limitat să ceară tuturor părţilor să dea dovadă de “cea mai mare reţinere”, îndemnând în acelaşi timp occidentalii să respecte “preocupările rezonabile ale Rusiei pentru securitatea sa”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, comentând poziția Beijingului în contextul a ceea ce s-a întâmplat la Bucea, a precizat că Beijingul se află de “partea greșită a istoriei”.

De asemenea, Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a exprimat preocupare, marţi, în legătură cu refuzul Beijingului de a condamna direct invazia militară rusă în Ucraina şi a pledat pentru intensificarea cooperării NATO cu parteneri din zona Asia-Pacific, în contextul ascensiunii Chinei

Ministerul rus al Apărării a negat acuzațiile Ucrainei privind asasinarea civililor în Bucea, regiunea Kiev. Departamentul a spus că forțele armate ale Federației Ruse au părăsit complet orașul pe 30 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button