Politică

 Inițiativa AUR care prevedea scurtarea termenelor de judecată a fost respinsă de coaliţia toxică

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă votul iresponsabil şi antidemocratic exprimat de PSD, PNL, UDMR şi USR, care au respins iniţiativa prin care erau scurtate termenele de judecată şi respectat dreptul la un proces echitabil, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

Supusă ieri votului în Senat (camera decisivă), reglementarea legislativă propusă de partidul AUR ar fi fost o necesitate impusă de Constituţie şi de Curtea Constituţională.

“Cetăţenii României au pierdut luni şi ani în instanţă, pentru a-şi apăra drepturile şi interesele lor legitime. Sunt sătui. Nenumăratele abuzuri şi obstacole de care s-au lovit românii în ultimii doi ani trebuie să ia sfârşit. Iniţiativa noastră ar fi readus normalitatea în actul de justiţie, însă Sistemul s-a împotrivit in corpore”, a declarat deputatul George Simion, preşedintele AUR.

“În linii mari, această procedură prevedea reducerea termenelor de judecată la minimul posibil, în vederea unei soluţii temeinice şi rapide. Prin votul de ieri am asistat la complicitatea coaliţiei PNL-PSD-UDMR + USR, pentru a submina democraţia, încrederea în actul de justiţie şi efectiv în statul de drept. Un vot cu adevărat ticălos, care arată încă o dată ipocrizia politicienilor Sistemului”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere a partidului AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că prevederile incluse în acest proiect legislativ au fost cerute în Decizia nr. 392/2021 a Curţii Constituţionale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button