Știrile 60m.RO

Fostul reprezentant permanent al Marii Britanii la NATO avertizează: „Nu sunt condiții pentru încetarea focului în Ucraina”

Fostul reprezentant permanent al Marii Britanii la NATO, Peter Ricketts, a vorbit marți dimineață la Sky despre situația din Ucraina și a spus că nu vede condiții pentru încetarea focului.

Vorbind despre disponibilitatea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a discuta despre un statut de neutralitate pentru Ucraina, Ricketts a spus: „Cred că toată lumea vrea ca acest război teribil să se termine. Tuturor ne-ar plăcea să credem că negocierile ar putea produce în curând un progres în ceea ce privește o încetare a focului. Nu am absolut nicio îndoială că președintele Zelenski și partea ucraineană sunt total sinceri. Dar sunt foarte precaut în privința rușilor. Sincer, nu văd că există condițiile pentru o încetare a focului semnificativă, dar cred că este curajos din partea președintelui Zelenski să recunoască faptul că Ucraina nu va adera la NATO prea curând”, a spus fostul reprezentant permanent al Marii Britanii la NATO.

Ricketts a spus că Zelenski este interesat de garanții de securitate din partea marilor puteri și de un statut neutru pentru Ucraina, eventual cu dreptul de a adera la Uniunea Europeană.

Ricketts a continuat spunând că ce se va întâmpla cu teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina vor reprezenta „chestiuni cheie” în cadrul negocierilor.

Întrebat despre acuzațiile potrivit cărora miliardarul rus Roman Abramovici a fost otrăvit, Ricketts a spus că incidentul a fost „misterios”.

El a mai spus că „s-ar putea foarte bine să se fi întâmplat”, deoarece „rușii au un lung palmares, un fel de fascinație morbidă pentru otrăvuri și arme chimice”.

Lasă un răspuns

Back to top button