Știrile 60m.RO

Vladimir Putin, în alertă maximă după afirmațiile lui Joe Biden: “Este o declarație care este cu siguranță alarmantă”

Kremlinul este alarmat de cuvintele președintelui american Joe Biden cu privire la necesitatea unei schimbări de putere în Rusia, acestea promițând să-i monitorizeze în continuare declarațiile, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, informează Interfax.

În timpul unei conversații cu reporterii, i s-a cerut oficialului de la Kremlin să comenteze cuvintele lui Biden despre necesitatea unei schimbări a puterii în Rusia.

„Aceasta este o declarație care este cu siguranță alarmantă”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

“Vom continua să monitorizăm îndeaproape declarațiile președintelui SUA. Le înregistrăm cu atenție și vom continua să facem acest lucru”, a promis Peskov.

Biden, în timpul unui discurs la Varșovia pe 26 martie, a criticat încă o dată conducerea rusă pentru acțiunile din Ucraina, iar ulterior, fără a explica despre cine vorbește, a spus: „Doamne, această persoană nu poate rămâne la putere”.

Ulterior, administrația SUA, explicând cuvintele președintelui american, a asigurat că acesta nu intenționează să caute o schimbare a puterii în Rusia.

“Președintele a vrut să spună că lui Putin nu ar trebui să i se ofere posibilitatea de a-și extinde puterea în țările vecine, în regiune. Nu a pus sub semnul întrebării puterea lui Putin în Rusia și nu a vorbit despre o schimbare a puterii”, a spus un oficial de la Casa Albă citat de presa occidentală.

La rândul său, Peskov a spus sâmbătă: “Nu este la latitudinea lui Biden să hotărască (n. r.: problema schimbării puterii în Federația Rusă). Rușii aleg președintele Rusiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button