Știrile 60m.RO

Ucraina deţine ”probe” ale folosirii unor bombe cu submuniţie la Odesa şi Herson, anunţă procurorul general ucainean Irina Venediktova

Ucraina deţine ”probe” ale folosirii de către forţe ruse a unor bombe cu submuniţie, un tip de armament interzis de convenţii internaţionale, în două regiuni, în sudul teritoriului ucrainean, anunţă luni procurorul general ucrainean Irina Venediktova, relatează AFP.

Întrebată într-o conferinţă de presă despre o recurgere a ruşilor a acest tip de armament în bombardarea Kievului, Venediktova a răspuns că ”nu are probe concrete” cu privire la capitala ucraineană şi că sunt în curs ”investigaţii” în acest sens.

”Însă (…) noi avem probe ale folosirii unor bombe cu submuniţie în regunea Odesa (în care se află cel mai mare port ucrainean la Marea Neagră) şi în regiunea Herson”, un oraş cucerit de către armata rusă, a adăugat ea imediat.

”Vedem, mulţumită muncii voastre, mulţumită vouă, jurnaliştilor, că sunt folosite alte arme. Însă în ceea ce mă priveşte, eu nu pot vorbi decât despre cazurile în care dispun de probe pe o bază foarte concretă, când am, de exemplu (…), fragmente (din aceste bombe) sau o analiză de sol”, a declarat ea, fără să ofere alte amînunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button