Internațional

Finlanda sistează legăturile feroviare cu Rusia

Operatorul căilor ferate naţionale din Finlanda va suspenda, luni, serviciile între Helsinki (Finlanda) şi Sankt Petersburg (Rusia), închizând, astfel, una dintre ultimele rute de transport public către Uniunea Europeană pentru ruşi, potrivit Reuters.

În contextul sancţiunilor impuse Rusiei, operatorul VR a fost înştiinţat că nu mai este oportun să mai circule trenurile către Sankt Petersburg  cunoscute sub numele de Allegro, a declarat, vineri directorul traficului de pasageri, Topi Simola, într-un comunicat.

”Aşadar, suspendăm traficul pentru moment”, a spus Simola.

Trenurile din Rusia către capitala Finlandei, Helsinki, au fost luate cu asalt de cetăţenii ruşi de când a început invazia rusă în Ucraina, iar închiderile reciproce ale spaţiului aerian au întrerupt zborurile între Rusia şi Uniunea Europeană.

Graniţa dintre Finlanda şi Rusia rămâne deschisă pentru călătorii cu maşina privată.

Unul dintre motivele pentru menţinerea serviciilor feroviare până în prezent a fost acela de a permite finlandezilor care locuiesc în Rusia să se întoarcă în Finlanda, a precizat Tytti Tuppurainen, ministrul finlandez responsabil cu managementul proprietăţilor de stat.

”Acum este evident că situaţia s-a schimbat pentru (trenurile) Allegro şi continuarea traficului Allegro nu mai este oportună”, a spus ea, pentru cotidianul naţional Helsingin Sanomat, citat de Reuters.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button