Internațional

VIDEO Berdiansk: Marina ucraineană a distrus nava rusă de transport de trupe Orsk

Marina ucraineană anunţă joi că a distrus o navă rusă de transport de trupe ancorată în portul Berdiansk, un oraş situat în apropiere de Mariupol, la marea Azov, relatează AFP.

”Nava de transport de trupe Orsk a fost distrusă în portul ocupat Berdiansk Glorie Ucrainei!”, anunţă într-un mesaj postat pe Facebook Marina ucraineană, care postează trei imagini – un plan apropiat al navei neavariate şi două imagini, de la depărtare, cu fum în port şi o navă în flăcări, în care vaporul nu se distinge în mod clar.

Potrivit agenţiei ofciale ruse de presă Tass, care citea televiziunea Zvezda a Ministerului rus al Apărării, această navă de transport de trupe şi de material, aparţinând Flotei ruse la Marea Neagră, este prima navă rusă de război care a sosit la Berdiansk, la 21 martie.

”Sosirea acestei nave mari de debarcare în portul Berdeansk este un eveniment important, care deschide posibilităţi la Marea Neagră în privinţa logisticii şi folosirii depline a infrastructuii de la Berdeansk”, anunţa Zvedda, citând un ofiţer din cadrul flotei ruse.

Nava Orsk – care poate transporta până la 1.500 de tone de încărcătură – ”este pe cale să descarce sub ochii noştri vehicule blindate care ne consolidează desfăşurarea”, declara aceeaşi sursă.

AFP scrie că nu a putut să verifice acastă informaţie imediat.

Armata rusă prezintă – foarte rar – informaţii despre pierderile pe care le suferă.

Berdeansk, cu aproximativ 100.000 de locuitori, care are o mică bază navală, a fost ocupat de ruşi la 27 februarie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button