Știrile 60m.RO

Marea Britanie aplică noi sancțiuni Rusiei: Este vizat și Grupul Wagner, care ar fi fost angajat să-l asasineze pe Zelenski

Încă 65 de sancțiuni au fost anunțate de Regatul Unit în această dimineață, inclusiv asupra Grupului Wagner, care ar fi fost angajat să-l asasineze pe președintele Zelenski, și a Căilor Ferate Ruse, anunță Sky News.

Astfel, peste 1.000 de companii ruse și persoane fizice au fost acum sancționate de Regatul Unit de la începutul războiului din Ucraina.

Alfa Bank și Gazprombank se numără printre noile afaceri sancționate, precum și CEO-ul Sberbank și fiica vitregă a lui Serghei Lavrov.

Secretarul de Externe Liz Truss a declarat: „Acești oligarhi, afaceriști și bandiți angajați sunt complici la uciderea unor civili nevinovați și este corect să plătească prețul.”

„Putin nu ar trebui să își facă iluzii – suntem uniți cu aliații noștri și vom continua să strângem șurubul asupra economiei ruse pentru a ne asigura că eșuează în Ucraina. Nu va fi nicio încetinire”, a mai precizat aceasta.

Regatul Unit l-a sancționat anterior pe proprietarul Chelsea, Roman Abramovici, a oprit companiile aeriene și avioanele rusești care zboară deasupra teritoriului sau și a impus restricții pentru majoritatea persoanelor implicate în Kremlin și Duma rusească.

Grupul Wagner este cunoscut ca armata privată a lui Vladimir Putin, implicată, de-a lungul timpului în conflicte din Ucraina, Siria şi în zona Africii. Grup Wagner este considerat a fi cea mai mare companie militară privată din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button