Știrile 60m.RO

Biden: Putin primeşte exact opusul a ceea a intenţionat aibă, drept consecinţă pentru invadarea Ucrainei

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, afirmă că discuţiile avute în decembrie şi ianuarie cu Vladimir Putin l-au lăsat să înţeleagă că acesta nu crede în coeziunea NATO. Întrebat cu priivire la ameninţarea din partea Rusiei referitoare la armele nucleare, liderul SUA afirmă: „Vom răspunde”.

Biden a precizat că împreună cu ţările care compun G7 şi Uniunea Europeană, Statele Unite vor acţiona pentru asigurarea securităţii alimentare şi energetice.
„Putin a pariat pe faptul că NATO va fi divizată. În urma discuţiilor mele cu el din decembrie şi ianuarie mi-a fost clar că el nu a crezut în coeziunea noastră. NATO nu a fost niciodată mai unită decât este astăzi. Putin primeşte exact opusul a ceea a intenţionat să aibă, drept consecinţă pentru invadarea Ucrainei. Am construit aceeaşi unitate cu Uniunea Europeană şi cu democraţiile din G7.

Întrebat despre ameninţarea Rusiei cu privire la armele nucleare, Biden a spus: „Vom răspunde dacă intenţionează să le folosească. Natura răspunsului va depinde de natura a ceea ce va fi utilizat”.
În ceea ce priveşte atitudinea Chinei, întrebat dacă din conversaţia cu preşedintele acestei ţări, Xi Jinping, a înţeles că China ar susţine material Rusia, Biden a răspuns că i-a spus clar lui Xi că speră că înţelege conseci9nţele dacă ajută Rusia.
„Nu am ameninţat, dar am subliniat că un număr de companii americane şi străine au părăsit Rusia ca o consecinţă a comportamentului barbar al acesteia. (…) Cred că China înţelege că viitorul său economic este mult mai strâns legat de vest decât de Rusia”, a adăugat Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button