Știrile 60m.RO

Volodimir Zelenski a umilit Franța, în timpul discursului din Parlamentul francez: „Încetați să finanțați moartea oamenilor din Ucraina”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, în Parlamentul Franţei un moment de reculegere în memoria ucrainenilor ucişi în războiul declanşat de Rusia. El a vorbit despre atrocităţile comise de armata rusă în ţara sa şi a făcut comparaţia între situaţia oraşului Mariupol şi cea din Verdun, în Primul Război Mondial, în care sute de mii de oameni au murit.

Zelenski a umilit Franța, după ce numeroase companii uriașe din Hexagon au refuzat să plece din Rusia. Trebuie să punem presiune pe Rusia împreună pentru a ajunge la pace. Mâine se împlinește o lună de când Ucraina luptă pentru libertatea sa. Avem din ce în ce mai multă nevoie de sprijin pentru a câștiga împotriva tancurilor. Avem nevoie de arme. Puteți, de asemenea, să puneți mai multe sancțiuni împotriva Rusiei. Încetați să finanțați moartea oamenilor din Ucraina. Valorile înseamnă mai mult decât banii

„Ştiţi ce se întâmplă în Ucraina, ştiţi de ce se întâmplă şi cine e vinovat. Chiar şi cei care îşi ascund capetele în nisip nu pot nega ce se întâmplă. Sunteţi oameni raţionali, oneşti şi vă întreb: cum putem opri acest război, cum putem aduce pacea în Ucraina? Răspunsurile, cele mai multe, sunt în mâinile dumneavoastră, sunt în mâinile noastre, împreună”, a afirmat Volodimir Zelenski miercuri după amiază, adresându-se Parlamentului Franţei.

Preşedintele ucrainean a vorbit despre victimele atacurilor ruşilor, arătând că o femeie a avut piciorul amputat, alta are centura pelviană fracturată, în timp ce alte femei au cerut medicilor să le lase să moară. El a propus un moment de reculegere în memoria sutelor de victime ale războiului pornit de Rusia.

El face comparaţia între Mariupol şi Verdun, în urma Primului Război Mondial, în care sute de mii de oameni au murit şi care a rămas în istorie sub denumirea „abatorul”, spunându-le parlamentarilor francezi: „Cred că cu toţii ştiţi bine aceste imagini”.

„Ruşii nu fac distincţia între ţinte. (…) Nu ţin cont de conceptul de crime de război, au adus teroarea pe pământul ucrainean. Aveţi toate informaţiile, ştiţi care sunt faptele, despre femei violate de către soldaţii ruşi în teritoriile ocupate, refugiaţi ucişi pe drum, jurnalişti luaţi la ţintă şi ucişi. Vorbim despre oameni care au supravieţuit Holocaustului iar acum trebuie să plece din ţara lor ori să se ascundă în adăposturi. Europa nu a mai văzut aşa ceva de decenii. Oamenii sunt disperaţi, unii dintre ei se roagă să moară”, a mai spus Zelensky.

Adresându-se preşedintelui ucrainean, oficialii francezi i-au transmis lui Zelensky că susţinerea Franţei, catalogând poporul ucrainean „admirabil în eroismul lor” ei cerând ca ostilităţile din Ucraina să înceteze imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button