Știrile 60m.RO

NATO critică vehement China, cu o zi înainte de summit:”Beijingul a răspândit minciuni despre Ucraina și NATO”

„Mâine mă aștept ca Aliații NATO să convină asupra asistenței suplimentare, inclusiv a asistenței și echipamentelor de securitate cibernetică, pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva amenințărilor chimice, biologice, radioactive și nucleare”, a declarat Stotenberg reporterilor miercuri la Bruxelles.

„Vom lua noi decizii importante joi, cu implicații pe termen lung, în încercarea de a întări flancul estic. Liderii Alianței își vor reafirma susținerea totală a Ucrainei. Primul pas este să desfășurăm patru noi grupuri de luptă NATO, în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

Autoritățile de stat din China au răspândit minciuni despre Ucraina și NATO. NATO are planuri de a-și proteja aliații în cazul oricărei amenințări. Belarus continuă să permită invazia Rusiei asupra Ucrainei. NATO nu este parte a acestui conflict, noi ajutăm Ucraina, în autoapărare, dar nu vom trimite trupe în Ucraina”, a spus secretarul general.

El a adăugat că aliații din alianță „sunt hotărâți să facă tot posibilul pentru a sprijini Ucraina”. „Dar avem și responsabilitatea de a împiedica războiul să treacă dincolo de Ucraina și să nu devină un conflict între NATO și Rusia, pentru că acest lucru va duce la și mai multe morți și distrugeri”, a adăugat secretarul general al alianței.

Stoltenberg a mai spus că liderii NATO de la summitul de joi nu vor discuta problema apartenenței Ucrainei la alianță.

Lasă un răspuns

Back to top button