Internațional

Reacţia Casei Albe după amenințările lui Lavrov: Vom urmări îndeaproape dacă aceştia vor pune în aplicare

Orice transport de armament care intră în Ucraina va fi ”în mod legitim” o ţintă a Rusiei, a ameninţat vineri ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. ”Este o ameninţare pe care a făcut-o şi înainte”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, anunță news.ro

Casa Albă a reacţionat, vineri, după declaraţia ministrului rus de Externe Serghei Lavrov potrivit căreia orice transport de armament care intră în Ucraina va fi ”în mod legitim” o ţintă a Rusiei.

”Este o ameninţare pe care a făcut-o şi înainte”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, potrivit CNN.

Aceasta a adăugat că ”nu există trupe americane care operează în interiorul Ucrainei”, toate forţele americane operând exclusiv pe teritoriul NATO.

”Urmărim îndeaproape care sunt acţiunile, acţiuni de escaladare continuă ale ruşilor şi vom urmări îndeaproape dacă aceştia vor pune în aplicare această ameninţare”, a adăugat Psaki.

Mai multe ţări NATO, inclusiv SUA, au promis ajutor militar Ucrainei, de la drone până la rachete antitanc.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Am spus foarte clar că orice încărcătură care va intra pe teritoriul Ucrainei, pe care o vom considera (că transportă) arme, va deveni o ţintă legitimă”, a declarat la postul RT Lavrov.

Mai multe state membre NATO s-au angajat să trimită armament Ucrainei, de la drone la rachete antitanc.

Lavrov a subliniat că sisteme de rachete sovietice, deţinute de către unele state membre NATO, nu pot fi transferate în ţări terţe, precum Ucraina, aşa cum cere Kievul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button