Știrile 60m.RO

Familiile monoparentale omise din ordonanța care acordă 75% din salariu părintelui care stă cu copilul

Actualul guvern s-a dovedit a fi un dezastru în ceea ce privește gestionarea crizei cauzată de coronavirus. Incompetența și indolența lor depășește orice imaginație.

România lor nu include, se pare, și familiile monoparetale. Acestia sunt omise în ordonanța de urgență 147, care stabilește că unul dintre părinți poate beneficia de zile libere plătite cu 75% din salariu în perioada în care grădinițele și școlile sunt închise din cauza pandemiei, atrage atenția un cititor Edupedu.ro. Într-un mesaj trimis redacției, sub protecția anonimatului, o cititoare spune că pentru a putea sta acasă cu copilul său de 5 ani trebuie să depună o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, „din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere”.

„Sunt o mamă singură căreia i-a murit anul trecut mama, singura persoană care mă ajuta cu fiul meu în vârstă de 5 ani acum. Asa-zisul tată biologic a dat bir cu fugiții din clipa în care am rămas gravidă. Nu ținem legătura, știu că e undeva prin Italia la muncă și nu are legătură cu cel mic. Eu ce fac pe perioada cât grădinițele sunt închise cu OUG 147/2020? Având în vedere că nu îmi permit o bonă, nu am cu cine lăsa copilul, nu am de unde obține declarația celuilalt părinte pentru că efectiv nu știu unde în Italia se află și nici nu are legătură cu fiul meu, eu fiind singura care se ocupă de el și nici nu lucrez în domeniul sanitar sau al apărării naționale ca să pot beneficia de acei 75%, eu ce fac?”, spune cititoarea Edupedu.ro.

Întregul articol îl puteți citi aici.

Back to top button