Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Un oraș din Rep. Moldova a fost modernizat cu bani europeni

Orașul Cantemir din Republica Moldova a trecut printr-o transformare frumoasă datorită Uniunii Europene. Grădiniţele, gimnaziul și liceul din localitate au fost renovate cu bani europeni. Tot din fondurile UE se construiesc o staţie de epurare şi un nou sistem de canalizare, iar locuitorii oraşului au parte de iluminat stradal modern.

Tot cu ajutorul Uniunii Europene, oraşul Cantemir va avea şi un nou sistem de canalizare. Lucrările ar trebui să se încheie până în vara anului 2021.

Cum putem să vorbim de un oraş civilizat dacă nu are sistem de canalizare? Era, dar nu funcţiona, am improvizat noi o încăpere unde să depozităm deşeurile astea şi le evacuăm deja cu maşina”, a explicat Igor Șișianu, locuitor al oraşului Cantemir.

Și grădiniţele, gimnaziul şi liceul de aici au fost renovate cu fonduri europene. Acum, acestea urmează a fi dotate şi cu panouri solare.

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a lansat de curând, în format online, campania „UE pentru Moldova rurală”, care îşi propune să arate schimbările reușite în zonele rurale cu sprijinul Uniunii Europene.

Back to top button