Opinii

Putin vrea să „purifice” Rusia de trădători, dar până atunci „purifică” Ucraina de copii nevinovați

Într-un discurs cum nici măcar un Hitler în supradoză și atins în ultimul grad de Parkinson n-ar fi reușit să țină, măcelarul suprem al planetei Pământ, Vladimir Putin, și-a reafirmat ura față de Occident și față de toți cei ce încearcă să stea în calea planurilor sale megalomanice, de reînviere a cadavrului URSS.

„În spatele afirmațiilor ipocrite și a acțiunilor pe care Occidentul le întreprinde astăzi se ascund obiective geopolitice ostile. Pur și simplu Occidentul nu vrea o Rusie puternică și suverană. Occidentul nici măcar nu încearcă să ascundă faptul că scopul său este să afecteze întreaga economie rusă, fiecare rus. Desigur, occidentalii vor încerca să mizeze pe faimoasa coloană a cincea, pe trădători – pe cei care își câștigă banii aici, dar trăiesc în altă parte. Care trăiesc nu în sens geografic, ci în mintea lor, cu ideile lor servile. Occidentul vrea să divizeze societatea noastră, să provoace un război civil în Rusia folosind coloana a cincea a sa pentru a încerca să-și atingă obiectivul. Și există un obiectiv: distrugerea Rusiei. Orice popor, și în special poporul rus, este în stare să distingă adevărații patrioți de scursuri și de trădători și să-i scuipe pe aceștia din urmă ca pe o muscă care din greșeală a aterizat în gura lui. Sunt convins că această purificare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara noastră, solidaritatea noastră, coeziunea noastră și capacitatea de a face față oricărei provocări”, a delirat Putin, bineînțeles, din siguranța oferită de buncărul în care s-a ascuns încă de la începutul războiului – probabil ca să se obișnuiască din timp cu străfundurile Iadului.

Ceea ce nu știe acest dement sau nu vrea să știe este că absolut toți dictatorii care au încercat să-și „purifice” țările de cei „nedemni de viață” au pierit. Fie de glonț, ca Hitler, fie în temniță, ca Miloșevici, fie de ștreang, ca Saddam, fie linșați și loviți cu papucii peste față de propriii supuși, ca Gaddafi. Declararea în Congresul american a lui Putin drept „criminal de război” – o decizie luată în unanimitate, poate din simplul motiv că idiotul util Donald Trump nu mai deține nicio funcție la Washington – dovedește că nu mai există cale de întoarcere. Indiferent de cum se va încheia conflictul din Ucraina, Putin va rămâne un proscris, iar Rusia o paria la masa națiunilor lumii, condamnată la izolare, sărăcie și foamete cruntă până nu va scăpa de tiranul pe care astăzi, potrivit sondajelor, peste trei sferturi dintre ruși îl ridică în slăvi.

Citește și: Două treimi din cele aproape 1.000 de rachete lansate de Rusia au lovit clădiri civile

Și nici nu are cum să existe cale de întoarcere, când armata lui Putin comite crime îngrozitoare în Ucraina, masacrând civili aflați la coadă la pâine, familii care se pregăteau să plece în bejanie, împușcând la întâmplare oameni cu mâinile ridicate, fără apărare. Iar bombardarea, ieri, a teatrului din Mariupol, în subsolul căruia se adăpostiseră de câteva zile peste o mie de femei și de copii, este, prin grozăvia sa, o crimă la fel de oribilă precum masacrul de la Srebenița. Teatrul a fost bombardat de avioanele și rachetele rusești în mod intenționat, deși în fața și în spatele său era scris cu litere uriașe „Deți” – Copii. Dar probabil că Putin vrea să „purifice” mai întâi Ucraina de copii, înainte de a „purifica” Rusia de trădători.

Când vezi asemenea fapte cumplite, când știi că sute de copii se află acum încă printre ruine, unii morți, alții muribunzi, nu poți să nu te întrebi: ce fel de inimă au acei oameni – printre care se află și mulți români – care aprobă acțiunile lui Putin și îl consideră un mare erou în lupta contra „Occidentului decadent”? Cum pot ei, care se declară creștini și-și fac cruci peste cruci, să sprijine un fost kaghebist fără niciun Dumnezeu, care aduce islamiști fanatici din Siria ca să ucidă frați creștini în Ucraina? Iar dacă asemenea români îl iubesc atât de mult pe Putin, de ce nu emigrează în Rusia? Că acolo nu vor avea parte decât de câteva ore de program TV de propagandă pe zi, vor fi nevoiți să stea la coadă și pentru o punguță de zahăr și să se bată pentru un copan de pui „frații Petreuș”. Va fi adică exact așa cum își doresc ei: ca înainte de 1989. Ce fericire mai mare și-ar putea dori nostalgicii lui Ceaușescu?

Citește și:

Soldații ruși au ucis 10 oameni care stăteau la coadă la pâine, în Cernihiv

Putin vizează tot mai mult civilii din Ucraina: O gară din Zaporojie, plină de refugiați, a fost bombardată

Vladimir Putin este Nebun, nu Rege

Lasă un răspuns

Back to top button