Știrile 60m.RO

Manevră ciudată în aer: Avionul care îl ducea pe Lavrov în China s-a întors la Moscova de la jumătatea distanței

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, ar fi trebuit să ajungă la Beijing, joi seară, într-o misiune diplomatică, însă la mijlocul drumului avionul s-a întors.

Informația a fost făcută publică de Bild, care spune că aeronava s-a întors de la jumătatea drumului, adică de deasupra Novosibirsk (Siberia). Astfel, în loc să zboare în China, după ce a parcurs 2.800 de km, Lavrov s-ar fi întors pe aeroportul de pe care a plecat din Moscova.

Informația publicată miercuri noapte de tabloidul german Bild nu a fost confirmată de oficialii de la Moscova sau de cei de la Beijing.

Jurnaliștii se întreabă care este motivul întoarcerii din drum. Ei se întreabă dacă nu cumva Beijinul nu l-a primit pe ministrul de externe rus sau dacă Vladimir Putin l-a întors din drum.

Ziua de miercuri, amintește ziarul, a fost una tensionată. La Moscova, Putin a promis sprijin financiar cetățenilor, în vreme ce i-a condamnat dur pe rușii care au părăsit țara și care nu sprijină politica Kremlinului. La Washington, președintele Joe Biden l-a numit pe Putin „criminal de război” și a promis Ucrainei o nouă livrare masivă de echipament militar.

Dinamica relației Rusia-China este neclară în acest moment. China a evitat să condamne invazia Rusiei, în vreme ce a asigurat că își dorește pacea.

Lasă un răspuns

Back to top button