EconomieȘtirile 60m.RO

Iohannis versus economie: 1 la 0. Încă nu avem buget

Klaus Iohannis i-a convocat pe liderii coaliției de guvernare la Vila Lac, însă nu au fost stabilite niciun fel de măsuri în cadrul întrevederii. Tot ce au primit au fost vorbe de incurajare și îndemn la unitate, potrivit unor surse politice.

Economistul Adrian Câciu trage un semnal de alarmă, faptul că încă nu avem un buget pentru anul 2021 nu face altceva decât să blocheze economia.

De ce întârzie bugetul? Pentru ca, pe primele doua luni, să se meargă pe 1/12 din cheltuielile anului trecut. Șmecheria e folosită pentru a ieși deficitul ESA mai mic, adică pentru a amâna la plată cheltuieli aferente lunii ianuarie. Nu mult, minim 10 de miliarde lei. Că o fi TVA, că or fi concedii medicale că or fi plăți pe investiții, se amână cheltuieli că nu ai cum depăși 1/12. Florin Cîțu face exact ce a criticat la alții si face cu supra de măsură”, scrie Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

„Cel mai grav este că lipsa strategiei fiscal – bugetare blochează economia. Antreprenorii nu pot face planuri de afaceri fără sa stie cate va fi cadrul fiscal bugetar pe urmatorii trei ani”, explică economistul.

Back to top button