Comunicate

Sorin Muncaciu (AUR): Războiul din Ucraina ne determină să luăm în considerare posibilitatea reunirii României cu Republica Moldova

Marți, 15 martie 2022, cu ocazia Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg 14-15 martie a.c.), deputatul AUR Sorin Titus Muncaciu a luat cuvântul la dezbaterea de urgență cu privire la Consecințele agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Secretariatul Delegației Parlamentului României la APCE.


Sorin Muncaciu a condamnat ferm și fără ambiguitate agresiunea premeditată a Federației Ruse împotriva Ucrainei și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația ucrainenilor care au fost forțați să își părăsească țara, dar și cu privire la minoritatea românească care trăiește aici.


Parlamentarul român a subliniat faptul că, de la începutul acestui război, România și Republica Moldova au primit peste 600.000 de refugiați ucraineni, majoritatea femei și copii, iar atitudinea românilor a fost empatică și au arătat compasiune față de refugiați, oferind tot ajutorul de care aveau nevoie. Totodată, domnia sa a adăugat faptul că Alianța pentru Unirea Românilor s-a implicat activ în furnizarea de ajutor umanitar Ucrainei.


La finalul intervenției sale, domnul deputat Muncaciu a reamintit faptul că Moscova întreține ilegal trupe în regiunea transnistreană și a precizat că agresiunea rusă reprezintă o amenințare atât pentru noi, cât și pentru milioane de români care locuiesc în Republica Moldova: „România are o responsabilitate istorică față de frații noștri, iar războiul din Ucraina ne determină să luăm în considerare posibilitatea reunirii României cu Republica Moldova. Rusia trebuie exclusă imediat din cadrul Consiliului Europei”, a adăugat domnia sa.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button