Știrile 60m.RO

George Badiu (AUR) despre impozitarea pensiilor speciale: Ne vom lupta pentru acest proiect de lege în Camera Deputaților

Senatorii PSD, PNL și UDMR au votat pentru respingerea propunerii legislative a partidului AUR privind impozitarea pensiilor speciale cu 90%, deși la nivel declarativ reprezentanții formațiunilor politice susțin eliminarea acestor pensii nesimțite. Această lege își continuă însă parcursul și va fi supusă dezbaterii și votului în Camera Deputaților, care este for decizional. În acest context, deputatul George Badiu a dat asigurări că reprezentanții AUR se vor lupta pentru ca acest proiect să fie adoptat.

„Proiectul de lege privind pensiile speciale avea toate premisele să fie adoptat, pentru că evită criticile formulate de Curtea Constituțională în cazul altor proiecte similare. Inițiativa noastră prevede o limită maximă a veniturilor cumulate din pensie și salariu, reperul limită fiind salariul președintelui României. Tot ce trece peste această limită se va impozita cu 90 de procente. Proiectul a trecut cu brio prin analiza Consiliului Economic și Social din Parlament, după aceea fiind înaintat spre analiză în comisiile Senatului și supusă votului final”, a explicat deputatul AUR George Badiu.

În ciuda faptului că propunerea este constituțională, PSD, PNL și UDMR au votat împotriva acestui proiect de lege la Senat. „Noi știm că ei au o mulțime de oameni promovați în funcții înalte, oameni care ar fi direct afectați de o asemenea lege, acesta fiind motivul pentru care nu își doresc ca proiectul de lege să fie adoptat.

Vreau să vă aduceți aminte de propaganda acestor partide privind eliminarea pensiilor speciale și să puneți această propagandă în contrast cu votul lor împotrivă”, le-a transmis deputatul tuturor românilor. În încheiere, Badiu a subliniat că AUR se va lupta pentru ca acest proiect să treacă de Camera Deputaților, iar dacă nu va reuși, pensiile speciale vor fi eliminate oricum când Alianța pentru Unirea Românilor va intra la guvernare peste doi ani sau chiar mai devreme, în funcție de context.

Datele transmise de Casa Națională de Pensii Publice arată că, pentru un număr de 9.527 beneficiari de pensii de serviciu în plată la sfârșitul lunii iunie 2020, din total sume cuvenite în cuantum de 116.698.823 lei, partea suportată din bugetul de  asigurări sociale  de stat, bazată pe contributivitate, reprezintă 19.722.101 lei (aproximativ 16,9 % din total sume), în timp ce partea suportată din bugetul de stat, fără contributivitate, se ridică la valoarea de 96.976.721 lei (aproximativ  83,1 % din total sume).

Lasă un răspuns

Back to top button