Știrile 60m.RO

Facebook acordă industriei mass-media un sprijin financiar de 100 de milioane de dolari

Facebook a anunțat luni că va dona 100 de milioane de dolari companiilor mass-media, deja fragile din punct de vedere financiar și grav afectate de pandemia de coronavirus, pentru ca acestea să furnizeze informații într-o perioadă în care acestea sunt indispendabile, anunță AFP, citat de Agerpres.

Sectorul media lucrează în condiţii extraordinare pentru ca oamenii să continue să fie informaţi pe durata pandemiei de COVID-19”, a declarat Campbell Brown, directoarea departamentului de colaborări cu mass-media din cadrul Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume.

În momentul în care jurnalismul este mai mult ca niciodată indispensabil, încasările din publicitate scad din cauza impactului economic al virusului. Jurnaliştii locali sunt deosebit de afectaţi, într-o perioadă în care oamenii se întorc spre ei pentru a afla informaţii cruciale pentru siguranţa prietenilor, familiilor şi comunităţilor lor”, a subliniat Campbell Brown.

Fondul include suma de 25 de milioane de dolari, care va fi acordată în regim de urgenţă jurnalismului local, şi un sprijin de 75 de milioane de dolari sub forma unui ajutor de promovare.

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Back to top button