Politică

Prețurile la energie se plafonează un an de zile, începând cu 1 aprilie

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, într-un mesaj video transmis de la Palatul Victoriei că prețurile la energie vor fi plafonate și compensate pentru consumatorii casnici timp de un an de zile, începând cu 1 aprilie. Decizia o să fie luată de Guvern în acestă săptămână, a adăugat premierul.

„La nivel naţional, Guvernul va adopta, în această săptămână, pachetul de masuri care să reducă presiunea generată de facturile la energie şi gaze naturale. Vom interveni în sprijinul economiei româneşti, printr-un set de soluţii care includ plafonări şi compensări ale preţurilor la energie si gaze naturale, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie.

Pentru un consum de până la 100 de kw pe lună, românii vor plăti 0,68 de lei/kw, iar pentru un consum cuprins între 100 şi 300 de kw, vor plăti 0,8 de lei/kw.

La gaz, preţul practicat pentru gospodării va fi de 0,31 de lei/kw.

Cu excepţia marilor consumatori, care vor avea pachete dedicate de ajutor de stat, toate companiile româneşti vor beneficia de un preţ fix, la energia electrică, de 1 leu pe kw, tva inclus, şi 0,37 lei/kw pentru gaz, tva inclus”, a explicat Ciucă.

Lasă un răspuns

Back to top button