Politică

Premierul Ciucă, o Viorica Dăncilă în pantaloni: A oferit presei un clip fără sonor de la întâlnirea cu ministrul de Externe din Israel

La fel ca pe vremea Vioricăi Dăncilă, premierul Nicolae Ciucă a luat decizia de a furniza presei un videoclip fără sonor de la întâlnirea cu ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Yair Lapid, de la întâlnirea care a avut loc duminică la Palatul Victoria. Lapid este şi prim-ministru alternativ, urmând să preia mandatul la jumătatea anului 2023. Discuţiile s-au axat asupra analizei evoluţiilor regionale şi gestionării efectelor agresiunii ruse din Ucraina, a transmis Guvernul României.

Premierul Ciucă a condamnat în termeni fermi agresiunea neprovocată, nejustificată şi ilegală a Rusiei în Ucraina şi a remarcat răspunsul puternic şi unitar al statelor Uniunii Europene şi NATO pentru consolidarea Flancului Estic şi garantarea securităţii.

„Este deosebit de valoros răspunsul comun, puternic, şi rapid al tuturor statelor occidentale care gândesc în termenii democraţiei, economiei de piaţă şi a lumii bazate pe reguli. Este nevoie mai mult ca oricând ca cetăţenii noştri să fie protejaţi de efectele militare, sociale şi economice, iar poporul ucrainean să resimtă solidaritatea tuturor statelor care condamnă cu fermitate această agresiune ilegală”, a afirmat şeful Executivului, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Cei doi oficiali au discutat despre perspectivele situaţiei din regiune şi modalităţile de soluţionare a conflictului, context în care ministrul israelian al Afacerilor Externe, Yair Lapid, a evocat vizita premierului Statului Israel, Naftali Benett, la Moscova şi discuţiile purtate cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Oficialul israelian a mulţumit României pentru sprijinul prompt şi prietenesc acordat cetăţeniilor israelieni şi evrei care se refugiază din Ucraina pentru a se repatria în Israel.

Discuţiile au vizat, de asemenea, oportunităţile de cooperare economică şi de securitate între Romania şi Statul Israel, cu precădere în sectorul securităţii cibernetice.

De asemenea, o altă temă importantă a reprezentat-o perspectiva organizării, în Israel, a unei noi şedinţe a celor două guverne, prilej pentru valorificarea oportunităţilor de creştere a colaborării economice şi schimburilor comerciale între cele doua state, mai indică sursa citată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button