Știrile 60m.RO

Rușii au atacat un oraș în vestul Kievului, aflat la 150 km de România

După Luțk și Dnipro, apar relatări despre bombardamente într-un alt oraș din vestul Ucrainei. Presa locală raportează explozii în orașul Ivano-Frankivsk, în sud-vest, la doar 150 de km de granița cu România.

Orașele din vest nu fuseseră anterior vizate de Rusia. Mulți civili continuă să fugă spre vest, în locuri precum Lviv, în căutarea siguranței.

Ministerul rus al Apărării tocmai a confirmat atacurile asupra Luțk și Ivano-Frankivsk, relatează presa locală.

Oficialii apărării de la Moscova au afirmat că „atacurile de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune” au lovit două aerodromuri militare din orașele din vestul Ucrainei.

Aceaste atacuri marchează un nou teritoriu pentru ofensiva rusă, care s-a concentrat anterior asupra capitalei Kiev și a orașelor din estul și sudul Ucrainei.

Primarul din Ivano-Frankivsk a confirmat bombardarea rusă a orașului său. Într-un mesaj pe Facebook, el a spus: „Inamicul a lovit Frankivsk”.

El a îndemnat oamenii să nu distribuie fotografii și videoclipuri cu exploziile și a părut să sugereze că un sistem de alertare a populației nu a funcționat.

Primarul i-a avertizat pe locuitorii din districtele Krykhivtsi, Chukalivka, Opryshivtsi, Gorodok să nu-și părăsească casele.

„Stați acasă pentru siguranța dumneavoastră! Când pericolul va trece – vă voi anunța”, adaugă el.

Lasă un răspuns

Back to top button