Politică

Adrian Axinia(AUR): Exact ca la energie, Guvernul întârzie nemotivat cu măsurile în cazul carburanților

Prețul carburanților a scăpat de sub control, ca și prețurile din alte domenii. Guvernul României s-a bătut cu pumnii în piept că va reduce accizele la carburanți, tocmai pentru a scădea prețul plătit de români la pompă. Dacă alte țări au luat deja măsuri pentru protejarea populației, prin plafonarea prețurilor, actual guvern al României nu pare să se grăbească în acest sens.

Deputatul AUR Adrian Axinia a adresat o întrebare ministrului Energiei, Virgil Popescu, în care îi cere motivele pentru care a fost abandonat proiectul de plafonarea prețului carburanților la 6 lei litrul, așa cum a fost prezentat.

“De la începutul anului, litrul de carburant s-a scumpit în medie cu 2 bani pe zi. Acciza majorată de la 1 ianuarie, plus scumpirea barilului de petrol sunt principale motive ale majorării costurilor.

     Scumpirea carburanților este scăpată de sub orice control. Benzina premium s-a vândut ieri, 8 martie, cu 8,09 lei/litru la stațiile Mol din Ploiești, respectiv 8,11 lei/litru la OMV, prețul la motorină și benzină premium atingând un record negativ absolut.

     Proiectul privind reducerea accizelor la carburanți, anunțat de actualul guvern, prin care prețul carburanților ar fi fost plafonat la 6 lei/litru a fost abandonat. Ȋn contextul geopolitic actual, Ungaria a plafonat prețul la carburanți, ca masură de protecție a populației.

     Având în vedere situația gravă prezentată mai sus, vă rog să prezentati motivele pentru care a fost abandonat proiectul de plafonarea prețului carburanților la 6 lei litrul?“, întreabă Adrian Axinia.

Lasă un răspuns

Back to top button