Știrile 60m.RO

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China acuză NATO că a împins la limită tensiunile dintre Ucraina și Rusia

Acțiunile NATO au împins tensiunile dintre Ucraina și Rusia până la „punctul limită”, a spus Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China.

În cadrul unei declarații pentru presă, Zhao Lijian a îndemnat Statele Unite să ia în serios îngrijorările Chinei și să evite să submineze drepturile și interesele Rusiei în problema ucraineană. Zhao le-a spus reporterilor că „impunerea de sancțiuni nu va aduce niciodată pace și securitate deoarece acestea provoacă serioase dificultăți economiilor și mijloacelor de trai”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a mai spus că Rusia și China vor continua „cooperarea în comerț, inclusiv în schimburile de petrol și gaze, în spiritul respectului bilateral, al egalității și al beneficiului ambelor părți”. China a mai anunțat că trimite în Ucraina ajutor umanitar, inclusiv hrană și produse de necesitate, în valoare de 791,000 de dolari.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button