Știrile 60m.RO

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China acuză NATO că a împins la limită tensiunile dintre Ucraina și Rusia

Acțiunile NATO au împins tensiunile dintre Ucraina și Rusia până la „punctul limită”, a spus Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China.

În cadrul unei declarații pentru presă, Zhao Lijian a îndemnat Statele Unite să ia în serios îngrijorările Chinei și să evite să submineze drepturile și interesele Rusiei în problema ucraineană. Zhao le-a spus reporterilor că „impunerea de sancțiuni nu va aduce niciodată pace și securitate deoarece acestea provoacă serioase dificultăți economiilor și mijloacelor de trai”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a mai spus că Rusia și China vor continua „cooperarea în comerț, inclusiv în schimburile de petrol și gaze, în spiritul respectului bilateral, al egalității și al beneficiului ambelor părți”. China a mai anunțat că trimite în Ucraina ajutor umanitar, inclusiv hrană și produse de necesitate, în valoare de 791,000 de dolari.

Lasă un răspuns

Back to top button