Politică

George Simion: Aderarea la Grupul de la Vișegrad este una din prioritățile AUR

Liderul AUR și al opoziției din România, George Simion, a întreprins o serie de întâlniri la nivel înalt cu oficiali ai statului polonez. George Simion a declarat alături de ministrul Justiției din Polonia, Zbigniew Ziobro, că România și Polonia sunt împreună în fața atacurilor subterane de la Bruxelles și ale invadatorilor ruși de la Moscova.

„Sunt cu Zbigniew Ziobro, ministrul de Justiție din Polonia, și spunem împreună NU atacului Bruxelles-ului și Moscovei asupra țărilor din Europa Centrală și de Est. Aderarea la Grupul de la Vișegrad este una din prioritățile AUR.”, a declarat George Simion.

Grupul de la Visegrád, sau V4, este o organizație de cooperare formată din patru state central-europene: Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria, asociere similară uniunii economice vest-europene Benelux. La 15 februarie 1991, în cetatea medievală Visegrád din Ungaria, Václav Havel – președintele Cehoslovaciei, Lech Wałęsa – președintele Poloniei și József Antall – primul ministru al Ungariei au semnat o declarație comună prin care își asigurau sprijin reciproc în vederea integrării politice și economice în Uniunea Europeană. De asemenea, prin același document au fost puse bazele unei strânse cooperări regionale între statele semnatare. România a ratat aderarea la acest grup, din cauza evenimentelor din 1990 (mineriadele și conflictul interetnic de la Târgu Mureș), refuzul fiind comunicat direct lui Ion Iliescu.

Lasă un răspuns

Back to top button