Opinii

Dacă vreți „pace rusească”, pregătiți-vă de sclavie

Pe când în Ucraina bombardamentele asupra civililor continuă fără oprire, iar distracția favorită a tanchiștilor ruși a început să fie luarea la țintă a mașinilor care merg, pur și simplu, pe șosele, propaganda Kremlinului face ce-a tot făcut, de când agentul german Lenin a preluat puterea: minte de îngheață apele. Ieri, trompetiștii lui Putin au lansat zvonul că Zelensky ar fi fugit deja din Ucraina și s-ar ascunde la… Brașov! Da, da, ați citit bine: la Brașov, la noi, adus cică de un avion fără însemne și escortat de elicoptere. Ce-o face acolo președintele ucrainean, răspândacii ruși nu ne-au spus, dar bănuiesc că la ora asta mănâncă scovergi și bea cafea în Piața Sfatului, asta dacă nu cumva îl așteaptă deja pe Iohannis să tragă împreună o gonetă pe schiuri până pe Caraiman.

Răstimp, Rusia continuă să se îndrepte spre perioada ei favorită, Evul Mediu colț cu Epoca de Piatră, odată ce tot mai multe companii occidentale o părăsesc. Cum va fi viața în câteva luni pe întinsele plaiuri rusești, nu-i greu de ghicit: cozi infernale la orice, celoveci care se vor înghesui să cumpere doar „adidași” de porc, că firma Adidas a plecat de mult, supermarketuri imense în care rafturile vor fi goale sau cel mult se vor găsi pe ele creveți vietnamezi, din ăia de se găseau și la noi pe vremea lui Ceaușescu, și gorobeți care vor merge la piață cu sacul de ruble, să cumpere două cepe și-un cartof ca să facă supă – morcov nu mai iau, că au deja, bine vârât în poponeț. Experții economici internaționali estimează că intrarea Rusiei în incapacitate de plată se va produce mult mai rapid decât ar fi fost de așteptat, dată fiind avalanșa de retrageri masive de pe piața rusească. Și știți ce înseamnă incapacitate de plată? Înseamnă că milioane de ruși nu-și vor mai primi pensiile și salariile, iar cei care și le vor mai primi nu vor avea ce să mai facă cu ele. Rusia, oricât s-ar lăuda ea că este „superputere” și „independentă”, e total la cheremul Occidentului și al Chinei. Fără tehnologia occidentală, rușii vor fi nevoiți să apeleze la China, doar că domnul Xi nu este mama răniților, să ajute Rusia dezinteresat. O să vrea și el ceva la schimb – nu ruble, că hârtie igienică are, nici petrol sau gaze, că și de-astea se mai găsesc pe la el, ci un port strategic, o făbricuță, o Siberie ciordită de ruși de la China cu secole în urmă… Vrând să se dea „macho” în fața Americii și a Europei, Putin va sfârși prin a fi curva obedientă a lui Xi.

Citește și: Adidas a anunţat suspendarea activităţilor sale din Rusia

Prin urmare, nu există niciun motiv să credem că atitudinea belicoasă manifestată acum de Rusia are vreun fundament. Și de aceea nu-i înțeleg pe cei care au devenit din experți în Covid-19 specialiști în geopolică, zicând că nu e bine să-i enervăm pe ruși. „Noi nu vrem să ne punem rău cu rușii, fiindcă sunt puternici și ne pot invada”, zic românașii, în timp ce stau la coadă la pașapoarte. „Noi ne dorim pacea, de ce Zelensky nu face pace? El e de vină pentru acest război”, susțin și gospodinele devenite experte în strategii militare, între ștersul prafului și gătitul unei tocănițe. Măi, fraților, când o să gândiți cu capetele voastre și n-o să le țineți pe umeri doar ca să nu vă plouă direct în gât? Orice om rațional de pe această planetă își dorește pacea, dar nu pacea pe care rușii vor să o impună în Ucraina. Pentru că, așa cum zicea un autor antic, „acolo unde fac prăpăd, ei zic că au așternut pacea”. Pacea rusească înseamnă sclavie, înseamnă uciderea de copii, femei și bătrâni, înseamnă lichidarea oricărui protest și obediență de robi în fața biciului. Atunci când guițați pe Facebook că vă e teamă că ne-atacă rușii și că ar fi mai bine „să nu ne băgăm”, ar trebui să știți că rușii nici nu au nevoie să le dăm motive să ne atace: dacă vor dori să ne atace, o vor face oricum.

De ce nu adoptați și voi atitudinea curajoasă a polonezilor care, iată, își pun MIG-urile la dispoziția ucrainenilor și nu se tem că i-ar putea ataca rușii, deși rușii sunt mult mai aproape de ei decât sunt de noi? Poate că nu știți, dar pace cu rușii nu a existat în istorie și nu va exista decât în condițiile dorite de ei: adică noi sclavi, iar ei stăpâni. Așa că ridicați-vă fruntea sus, că o viață avem, români, și-o cinste. Încetați să mai fiți speriați de bombe, atomice sau nu, și fiți și voi verticali, că destul v-ați tot ploconit de-a lungul secolelor în fața celor puternici, pe considerentul „capul plecat de sabie nu-i tăiat”. Da, trebuie să vrem pace, dar când țara ți-e atacată nu poți accepta pacea înrobitoare adusă de agresor. Și dacă au fost în stare ucrainenii să-i înfrunte pe ruși și să-i facă de râsul lumii, noi de ce n-am fi? Adică noi n-avem borcane cu gogonele, să distrugem dronele rusești? Sau n-aveam tractoare cu care să tractăm tancurile lui Putin? Nu mai zic de infrastructură: la ce șosele praf există în România, convoaiele de zeci de kilometri ale armatelor rusești n-ar ajunge la București nici peste zece ani și până atunci sigur crapă Crăcănelul Atomic!

Citește și:

Cui îi este frică de o armată de mujici flămânzi?

Vladimir Putin este Nebun, nu Rege

Rubla rusească, zlotul polonez şi forintul unguresc au scăzut luni la minime record

Lasă un răspuns

Back to top button