Știrile 60m.RO

Zelenski acuză Occidentul că a făcut promisiuni de care nu s-a ținut  VIDEO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski denunță marţi, într-o înregistrare video, ”promisiuni” pe care Occidentul le-a făcut Ucrainei de a o apăra de atacuri ruse şi pe care nu le-a respectat.

”Au trecut 13 zile de când auzim numai promisiuni. 13 zile în care ni se spune că vom fi ajutaţi în spaţiul aerian, că vor fi avioane, că nu se vor livra”, declară el în această înregistrare video publicată pe Telegram.

”Însă responsabilitatea pentru asta le revine şi celor care nu au fosta capabili să ia o decizie, în Occident, de 13 zile. Celor care nu au securizat spaţiul aerian ucrainean împotriva asasinilor ruşi”, denunţă Zelenski.

Şeful statului ucrainean vorbeşte în această înregistrare video despre criza umanitară din Ucraina, în urma invaziei ruse.

”Umanitatea, care trebuie să prevaleze în capitalele mondiale, trebuie să învingă frica”, pledează el.

Zelenski cere sus şi tare Occidentului să implementeze o zonă de excludere aeriană în spaţiul aeran al Ucrainei.

Însă această cerere a fost exclusă – în mod categoric – atât de către Statele Unite, cât şi de către NATO.

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat sâmbătă că va considera instituirea unei astfel de zone de interdicție aeriană ”drept o participare la conflictul armat”.

Pe teren, forţe ruse continuă să se desfășoare în jurul orașelor sau să le bombardeze în a 13-a zi a invaziei ruse, pe care Moscova o prezintă drept o ”operațiune militară specială”.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise luni, în atacuri aeriene ruse la Sumî, în apropiere de frontiera cu Rusia, a anunțat marţi parchetul regional ucrainean.

Lasă un răspuns

Back to top button