Știrile 60m.RO

Rusia face un pas în spate – Moscova propune SUA să se revină la “coexistenţa paşnică” din timpul Războiului Rece

Moscova este pregătită pentru un dialog onest şi bazat pe respect reciproc cu SUA şi speră în continuare că relațiile cu Washingtonul vor reveni la normal, a declarat directorul departamentului America de Nord din MAE rus, Alexander Darciev, relatează marţi agenţia Interfax, potrivit Agerpres.

‘Suntem deschişi pentru un dialog onest şi bazat pe respect reciproc în aceeaşi măsură în care şi Statele Unite vor fi pregătite pentru el. Probabil, ar fi bine să reamintim principiul uitat care a funcţionat în timpul Războiului Rece, coexistenţa paşnică, deşi ne separă valori şi idealuri, acestea nu trebuie impuse celuilalt”, a sugerat diplomatul rus.

”Şi proverbiala ”ordine bazată pe reguli” împreună cu normele ”progresiste” ce resping principiile morale tradiţionale de asemenea nu trebuie să ne fie impuse”, a adăugat el.

”Dacă plecăm de la această abordare a bazei relaţiilor bilaterale în lumina responsabilităţii speciale a Rusiei şi SUA pentru soarta lumii ca superputeri nucleare, rămânem încrezători că normalizarea relaţiilor între ţările noastre va reveni”, a mai spus responsabilul din MAE rus.

”Dar, desigur, aceasta necesită o mişcare reciprocă a ambelor părţi. Aş dori să reiterez că suntem pregătiţi pentru o asemenea reciprocitate”, a conchis el.

Comentarii

  1. Federația rusă dorește să-și extindă zonele de influență din Europa, ca pe timpul Imperiului URSS. NATO să își retragă granițele din Europa, astfel națiunile din preajmă Rusiei nu vor mai fi independente, rămânând în zona de influență a Imperiului Rus, ca un blestem pe aceste popoare în vecii vecilor.

  2. 🤣 Rusia face un pas în spate ?
    Rusia vrea să facă un pas în față;
    Dacă Rusia ar face un pas în spate,
    ar trebui să se retragă din toate zonele ocupate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button