Știrile 60m.RO

Vasile Dîncu cere oamenilor să nu se alarmeze dacă văd blindate care circulă prin România

”În acest moment, avem loc de încartiruire în baza de la Mihail Kogălniceanu. Nu vor rămâne toţi acolo pentru că aceste trupe care întăresc Flancul Estic se mişcă, fac aplicaţii, merg spre nord, pot să ajungă la Poligonul de la Cinciu, pot merge şi în alte zone din România. Există o mobilitate a acestor trupe în operaţiuni pe care le avem stabilite dinainte. S-ar putea ca oamenii să vadă diverse blindate sau maşini cu însemnele NATO sau cu însemnele Armatei României, care circulă prin România, nu trebuie să se alarmeze pentru că acest lucru se întâmplă în mod normal într-o stare normală chiar atunci când nu există război la graniţă”, a precizat ministrul Apărării

”Asta înseamnă un potenţial de maxim de 40.000 de soldaţi, conform legii de acum, care pot într-un răspuns progresiv, în funcţie de ceea ce se întâmplă, să fie mobilizaţi. Deocamdată, nu este cazul să avem o forţă foarte mare. S-au stabilit opt grupuri de luptă care sunt din ţările baltice până jos în Bulgaria. Noi am primit până acum o parte din grupul francez, în jur de 200 de oameni au venit pentru început”, a mai declarat ministrul.

”Astăzi, premierul m-a anunţat că va veni un detaşament şi din Polonia. (…) E un plus cam de 2.000 de militari americani şi aproape 1.000 care va fi battlegroup condus de Franţa ca naţiune cadru. Au venit şi avioane”, a mai explicat ministrul Apărării.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button