Știrile 60m.RO

Ciucă a declarat că România va produce pastile de iod în caz de urgență

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, duminică, la Digi 24, despre pastilele de iod, că în momentul de faţă există un numit număr de pastile, care este insuficient, astfel că la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii de medicamente pentru a completa stocul. Premierul a mai arătat că este vorba de substanţa activă care trebuie să vină în ţară.

Despre pastilele de iod pe care statul ar trebui să le aibă în cazul unui pericol de radiaţii, prim-ministrul a afirmat că în prezent există un stoc care nu e suficient.

„Vă pot spune că în momentul de faţă există un anumit număr de pastile de iod. El este insuficient, motiv pentru care la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii noştri de medicamente astfel încât în regim de urgenţă să poată să producă astfel de pastile”, a afirmat Nicolae Ciucă.

El a precizat că România trebuie să aducă în ţară substanţa activă, după care „imediat se poate trece a producţie”.

Întrebat fiind când ar urma să fie primită materia primă, Ciucă a adăugat că nu poate preciza când vor primi producătorii români de medicamente substanţa activă, un răspuns în acest sens urmând a fi primit de la furnizori.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button