Opinii

Armele secrete ale lui Putin nu sunt rachetele nucleare, ci refugiații

Convins, în mintea lui bolnavă, că trebuie să-i ia cu el, atunci când va muri, și pe alții pe Lumea Cealaltă, așa cum făceau sălbaticii lui strămoși din pustele Asiei, Putin nu dorește acum decât să ucidă cât mai mulți oameni. Nu-l mai interesează dacă sunt militari sau civili, nu-i mai pasă de protestele lumii civilizate și, de fapt, abia așteaptă ca puterile occidentale să riposteze mai ferm, pentru a recurge, ca „măsură de autoapărare”, la bombele nucleare, distrugând omenirea. Pentru că adevăratul lui plan nu este cucerirea Ucrainei, ci aplicarea „soluției finale” pentru toți oamenii de pe Pământ. Ca orice dictator care a avut totul, sceleratul de la Kremlin vrea ca, în momentul când el va muri, nimeni să nu mai aibă nimic.

Dar, până la lansarea rachetelor nucleare, Putin recurge la alte măsuri, la fel de criminale. Azi-noapte, rușii au bombardat și incendiat centrala atomo-electrică din Zaporojie, cea mai mare din Europa. Din fericire, focul a fost stins și centrala securizată, dar asta nu e un motiv să credem că teroarea a încetat. Terorismul de stat, practicat de Putin de o săptămână, va continua și va îmbrăca noi și noi forme, care de care mai șocantă și mai hâdă. În momentul de față, după ce blitzkriegul promis de generalii ruși s-a fâsâit iremediabil, pentru că militarii din teren și-au dovedit totala incompetență, armata roșie de sânge a lui Putin a trecut la varianta B: teroarea lentă. Rușii nu mai urmăresc distrugerea pistelor aviatice, a unităților și instalațiilor militare și a obiectivelor importante de infrastructură, așa cum ar face o armată normală, implicată într-un conflict cu altă armată. Rușii au trecut la uciderea fără discernământ a civililor și la distrugerea treptată a orașelor și satelor ucrainene. Nicio piatră nu va mai rămâne în picioare în Ucraina. Iar civilii vor trebui să fugă încotro vor vedea cu ochii, dacă vor să scape cu viață. Ca și Stalin, înaintea lui, Putin visează la o Ucraină pustiită de oameni, în care el să se instaleze cu oștile sale de orci. Doar că, spre deosebire de Stalin, care le-a urzit ucrainenilor o moarte lentă, prin foame, Putin vrea să-i extermine rapid, prin glonț și bombe.

Citește și: Stoltenberg: Totul arată că Rusia „planifică un atac complet” asupra Ucrainei

Ce urmărește dementul fost kaghebist nu-i greu de ghicit: să inunde Europa cu milioane de refugiați, ca să-i creeze Occidentului dificultăți economice fără precedent. A încercat asta și în Siria, țară condusă de un alt măcelar după chipul și asemănarea lui, Bashar al-Assad, dar Europa a absorbit destul de ușor valul de refugiați sirieni. În schimb, îi va fi mult mai greu să absoarbă valul mult mai mare de refugiați ucraineni. Să hrănești milioane de oameni, să-i adăpostești, să le dai de muncă, să-i integrezi, nu va fi ușor. Iar Putin știe asta. Știe că fiecare bombă rusească trimisă asupra unui cartier de civil va forța alte sute și sute de ucraineni să-și părăsească țara și să plece în bejanie spre vest. Și nu va fi o fugă de câteva săptămâni sau luni, ci va dura mult mai mult – unde să te mai întorci în Ucraina, după încetarea luptelor, când din casa ta, din blocul tău, din toate locurile tale dragi, n-a mai rămas decât pământul pârjolit?

Ne așteaptă o luptă a nervilor și a rezistenței, din care învins va ieși cel pe care foamea îl va face să cedeze primul. Pentru că foamea e factorul declanșator al celor mai neașteptate reacții. Ea le-ar putea da curaj rușilor să iasă în stradă cu milioanele, atunci când Rusia se va prăbuși economic total. N-o să dureze mult și rușii vor simți pe pielea lor efectele izolării totale ale țării lor, din cauza criminalului pe care-l suportă în fruntea lor. Nu oligarhii și generalii îl vor da jos pe dement – sunt prea lași să o facă, deși sancțiunile aplicate de comunitatea mondială o să-i lase curând în sapă de lemn. Poporul rus îl va da jos, când se va răzvrăti. Și războiul va aduce răzvrătirea asta. S-a mai întâmplat o dată la ruși: în 1917. Și atunci spaima de regimul țarist era uriașă, și atunci țarul era considerat un zeu intangibil, dar când rușii de rând n-au mai avut pâine de pus pe masă, au ieșit în stradă fără să se mai teamă de gloanțe și țarul a fugit. La fel se va întâmpla și acum și n-ar fi exclus ca Putin să sfârșească mitraliat în vreun subsol. Doar că pe el, spre deosebire de țar, nu-l va regreta absolut niciun om de pe Pământ. Câți or mai supraviețui în ziua aia…

Citește și:

LIVE TEXT VIDEO: Dictatorul Putin a declanșat războiul pe scară largă împotriva Ucrainei

Vladimir Putin este Nebun, nu Rege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button