Știrile 60m.RO

Oleg Derispaska spune că „a amâna negocierile este o nebunie”

Oligarhul rus Oleg Derispaska, unul dintre cei mai bogaţi oameni din ţara sa, a avertizat joi că este „o nebunie” să se amâne convorbirile ruso-ucrainene în vederea obţinerii păcii, transmite EFE, relatează Agerpres.

„Pacea este mai importantă! A amâna negocierile este o nebunie!”, a scris Deripaska, cunoscut drept „regele aluminiului”, pe canalul său de Telegram.

El a atras atenţia că Ucraina este de multă vreme o putere nucleară şi că, în afara fostei centrale nucleare de la Cernobîl, în prezent închisă, această ţară are alte 15 reactoare nucleare şi trei depozite de combustibil nuclear uzat.

„Pentru aceia grei de cap: dacă se produce orice fel de incident la aceste instalaţii, descendenţii noştri din partea europeană a Rusiei, din Ucraina şi din Europa ne vor pomeni şi ne vor blestema 200 de ani de acum încolo”, a spus oligarhul rus.

Nu este pentru prima dată când Derispaska, un apropiat al Kremlinului, se pronunţă pentru pace în Ucraina.

Rusia şi Ucraina au anunţat că reprezentanţii lor vor participa joi la o a doua rundă de negocieri la frontiera ucraineano-belarusă, după cea din 28 februarie, încheiată fără niciun rezultat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button