Știrile 60m.RO

Furnizarea de arme din alte țări către Ucraina va duce la pierderi și mai mari pentru Kiev, avertizează purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zakharova, avertizează că furnizarea de arme din alte țări către Ucraina va duce la pierderi și mai mari pentru Kiev, relatează TASS.

Diplomatul l-a citat pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care spunea că țara sa primește din ce în ce mai multe arme de la partenerii săi în fiecare zi. „Acest lucru va duce la pierderi și mai mari pentru Ucraina. Acest lucru va duce la proliferarea acelorași arme în țările europene, inclusiv în cele care le furnizează în prezent”, a subliniat Zakharova.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că începe o „operațiune militară specială” în Ucraina, ca răspuns la apelul de ajutor al liderilor republicilor Donbass.

SUA, UE, Marea Britanie, precum și o serie de alte state au anunțat că impun sancțiuni economice drastice împotriva persoanelor fizice și juridice ruse.

Lasă un răspuns

Back to top button