Știrile 60m.RO

Armata belarusă a intrat în Ucraina.

Armata belarusă a intrat, astăzi, în Regiunea Cernigovșсina. Informația a fost confirmată de către oficialii ucraineni, transmite Știri.md.

” Belarus a intrat în război. Regiunea Cernigovșсina a fost invadată de soldați belaruși”, a declarat Vitalii Kirillov, reprezentantul departamentului regional al forțelor de apărare „Nord”.

Astfel, locuitorii satelor Slabin, Paculi și Mihaila Koțiubinskovo anunță că au observat tehnică militară cu un desen specific care indică un cerc alb.

Tot localnicii susțin că au observat, în jurul orelor 11:30, circa 33 de soldați belaruși cu tehnici militare.

Pe de altă parte, anterior, liderul de la Minsk, Alexandr Lukașenko, declara că statul său nu intenționează să participe la război.

Republica Belarus nu intenţionează să se alăture „operaţiunii militare” a Rusiei în Ucraina, a reiterat marţi preşedintele belarus Aleksandr Lukasenko, relarează Agerpres.

De asemenea, Lukaşenko a infirmat acuzaţiile Kievului conform cărora trupe ruse au atacat Ucraina de pe teritoriul Belarus.

Mai mult decât atât, Lukaşenko a afirmat că unele divizii de rachetă din Ucraina din apropiere de frontiera belarusă intenţionau să atace trupele ruse care se aflau pe teritoriul Belarus.

Preşedintele Lukaşenko a declarat totodată că Occidentul a avut drept obiectiv să provoace Belarus şi mai ales Rusia, „implicând în această poveste partea ucraineană, cu promisiuni irealizabile de a primi ţara în UE şi NATO”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button