Știrile 60m.RO

Secretarul Apărării al Marii Britanii spune că atacul rus va deveni mai violent

Forțele ruse sunt sub presiune în Ucraina și urmează să devină mai violente, spune secretarul Apărării al Marii Britanii, Ben Wallace, potrivit BBC.

„Ucrainenii duc o luptă foarte puternică”, a declarat Ben Wallace, secretarul Apărării al Marii Britanii.

El spune că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut un „calcul greșit” convingându-se că poporul ucrainean așteaptă să fie cucerit.

Asta înseamnă că rușii trebuie să-și reseteze planul și să încetinească invazia.

„Una dintre temerile pe care ar trebui să le aibă toată lumea este dacă el știe ce se întâmplă în Ucraina? Oare oamenii chiar îi spun adevărul?” el spune.

Wallace spune că armata Federației Ruse este în întârziere, înregistrează pierderi semnificative și resimt o respingere publică în anumite părți ale sistemului rus, făcând referire la protestele din orașele importante ale Rusiei.

„Dar atacul rus va deveni mai violent și va angaja mai multe forțe, pentru că, în mod fundamental, în doctrina rusă, viețile propriilor soldați contează mai puțin decât în ​​cazul altor forțe armate”, spune el.

„Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce poate urma, ceea ce ar putea fi bombardarea necruțătoare a orașelor și propulsarea înainte a soldaților, ceea ce va lăsa în urmă un nivel ridicat de victime și asta va fi îngrozitor”.

Rusia, forțată să recunoască acasă victimele din propria tabără

Ministerul Apărării din Marea Britanie transmite că: „majoritatea forțelor terestre ale lui Putin rămân la mai mult de 30 km la nord de Kiev, avansul lor fiind încetinit de forțele ucrainene care apără aerodromul Hostomel, un obiectiv cheie al Rusiei pentru prima zi a conflictului.”

„Luptele grele continuă în jurul Cernihivului și Harkovului, însă ambele orașe rămân sub control ucrainean.”

„Eșecurile logistice și rezistența fermă a Ucrainei continuă să frustreze avansul rusesc.”

„În ciuda încercărilor continue de a suprima detaliile conflictului din partea populației ruse, Forțele Armate Ruse au fost forțate pentru prima dată să recunoască victimele suferite” , conform b1tv.ro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button