Știrile 60m.RO

Roman Abramovici, miliardarul ruso-israelian ar participa la negocieri, la invitația Ucrainei

Roman Abramovici s-ar afla în Belarus, pentru a asista la negocierile dintre Rusia și Ucraina, ca parte a unui efort de a pune capăt războiului pornit de Vladimir Putin. Miliardarul ruso-israelian ar participa la negocieri, la invitația Ucrainei, potrivit The Jerusalem Post.

Roman Abramovici ar fi fost rugat de ucraineni să ajute la facilitarea negocierilor din Belarus. Proprietarul clubului de fotbal Chelsea a mers în Belarus, pentru a participa la discuții.

Delegații din Rusia și Ucraina au sosit duminică la Gomel, în Belarus, și au început negocierile pentru a găsit o modalitate de a pune capăt luptelor din Ucraina.

Ambasadorul Ucrainei în Israel, Yevgen Kornichuk, nu a comentat implicarea lui Abramovici în discuții, dar a spus că „apreciem pe oricine poate ajuta, dacă are suficientă influență”.

Un purtător de cuvânt al lui Abramovici nu a comentat informațiile conform cărora s-ar afla în Belarus, dar a confirmat că a fost abordat de oficialii ucraineni. 

„Pot confirma că Roman Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în atingerea unei rezoluții pașnice și că de atunci încearcă să ajute”, a spus acesta.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button