Știrile 60m.RO

Fostul campion mondial de box Vasil Lomaşenko participă la lupte alături de armata rusă

Fostul campion mondial de box Vasil Lomaşenko a anunţat, duminică, într-o postare pe Facebook că va participa la luptele cu armata rusă, care a lansat o ofensivă militară în această ţară, alăturându-se unui batalion de apărare de lângă Odesa, informează cotidianul L’Equipe.

După patru zile de la lansarea ofensivei militare în Ucraina, numeroşi sportivi ucraineni s-au alăturat ţării lor pentru a lupta în faţa invaziei. După tenismanul Serghei Stahovski, foştii boxeri Vitali şi Vladimir Kliciko sau fostul campion mondial al greilor Olexandr Usik, Vasil Lomaşenko s-a alăturat şi el forţelor ucrainene de apărare a ţării.

Lomaşenko, fost campion mondial WBA şi WBO la categoria uşoară, a postat o fotografie în uniformă militară pe contul său de Facebook.

„Batalionul de apărare teritorială din Belgorod-Dnestrovski (din apropiere de Odesa) a fost format şi armat. Boxerul Vasil Lomaşenko face parte din el”, a scris fostul boxerul în postarea sa.

Lomaşenko (34 ani) a cedat centura mondială în octombrie 2020 în faţa lui Teofimo Lopez. De atunci, pugilistul ucrainean a câştigat două meciuri şi, conform ESPN, el este în negocieri pentru un nou meci pentru titlu, cu australianul George Kambosos, care a recuperat titlurile WBA, IFB şi WBO de la Lopez în noiembrie, informează Agerpres.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button