Știrile 60m.RO

Kosma Zlotowski (Polonia): „Populația din Europa trebuie să renunțe la modul de viață de până acum și să suporte niște costuri foarte ridicate. Ca să-ți încarci un smartphone va costa 40 de euro”

Europarlamentarul PiS Kosma Zlotowski a tras un semnal de alarmă asupra schimbărilor impuse de Uniunea Europeană. Printre acestea se numără legea privind clima, care are ca obiectiv reducerea cu 55% a emisiilor de carbon. Acest obiectiv va afecta toate statele Uniunii Europene care vor trebui să suporte costuri tot mai ridicate. 

Kosma Zlotowski a fost invitat sâmbătă, 19 februarie la evenimentul internațional „Supremația constituțiilor naționale asupra deciziilor luate de birocrația Europeană”, organizat de partidul AUR.

Uniunea Europeană s-a întors cu fundul în sus

“Cu ce se ocupă în prezent Uniunea Europeană? În prezent se ocupă de planetă, se ocupă de salvarea planetei de dispariția care urmează în următorii ani. Această tragedie va fi provocată de schimbările climatice. Clima se schimbă totuși de mii de ani pe pământ, ce-i drept.
Și în România au fost rezerve de petrol până nu demult. Nu pentru că le-a pus aici Dumnezeu ci pentru că în trecut au fost aici păduri din care a apărut mai târziu petrolul. Și în deșert avem petrol, ceea ce înseamnă că în trecut nu a fost deșert și că au fost păduri acolo.
Clima s-a schimba deci de-a lungul miilor de ani și nimeni nu a putut explica exact fenomenul. Însă acum, s-au găsit oameni de știință care să explice aceste schimbări climatice.

Noi europenii, emitem 8% din emisiile de carbon la nivel mondial, însă noi suntem cei trebuie să ne străduim să reducem emisiile de carbon cu 55%. De unde credeți că a apărut acest procent? Credeți că au la bază niște cercetări științifice? Nu. Comisia Europeană, ca să verifice dacă există susținere în Parlamentul European, a făcut o licitație. Cineva a propus 30% și atunci s-a ridicat unul verde și a zis  <30% e prea puțin, trebuie să fim mai ambițioși, propun 65%> . Apoi s-a ridicat un altul care era ceva mai realist și a zis că 65% ne-ar costa foarte mult și a propus 45%. După care  s-a mai ridicat încă un verde care a respins ambele propuneri și a sugerat 55%. S-a discutat acest procent și în final a fost votat.
Ce înseamnă acest lucru? Că populația din Europa trebuie să renunțe la modul de viață de până acum și să suporte niște costuri foarte ridicate. Spre exemplu, un preț foarte ridicat al energiei, asta înseamnă că pentru a-ți încărca un smartphone va costa 40 de euro. Și acesta e singurul element care îi sperie pe autorii acestei concepții, că alegătorii care își vor încărca cu 40 de euro telefonul își vor pierde răbdarea. Deocamdată, alegătorii nu sunt conștienți de asta”, a transmis  Zlotowski. 

Suntem furați în propriile țări

“Ia uitați-vă ce se întâmplă cu producția de oțel, care e din ce în ce mai mare pentru că construim din ce în ce mai mult. Producția de oțel din UE scade. În schimb, în Turcia crește cu 8%. Crește și în Kazahstan, în Rusia și China. După care, acel oțel este adus aici, și nu cu trenuri cu hidrogen, ci în trenuri în care este folosit cărbunele. Deci ardem cărbune și emitem în atmosferă dioxid de carbon, dar noi, în Europa, suntem furați”, a mai spus omul politic polonez. 

Conferința internațională organizată la București de către Alianța pentru Unirea Românilor a strâns politicieni de rang înalt din Europa, europarlamentari și experți din 22 de state europene.

Lasă un răspuns

Back to top button