Opinii

Dacă Dîncu vrea să primim 500.000 de refugiați, să-i ia la ei acasă demnitarii îngrășați din șpăgi!

În caz că nu știați, România are în guvern, printre alte faruri călăuzitoare, și un mic politruc care nu cred că e în stare să asambleze o armă la bățul de chibrit, ca-n armată, dar e mare ministru al Apărării: Vasile Dîncu. Personajul e discret, cum a fost toată cariera lui de „eminența cenușie” și nu prea iese la apel, dar și când o face spune niște lucruri mai trăznite decât copiii din emisiunile lui Ianțu. Bunăoară, ieri a declarat că, în eventualitatea unui război total în Ucraina, România e gata să primească nici mai mult, nici mai puțin decât o jumătate de milion de refugiați din țara vecină: „Peste 500.000 de refugiați, asta e cifra la care ne-am pregătit. Sunt multe puncte, există un plan în acest sens care este pregătit în toate marile orașe, în vecinătatea granițelor. Peste tot există, este o situație extremă, dacă vom avea fluxuri masive de refugiați”, a declarat Dîncu, fără să i se clintească un fir de păr din mustață.

Pentru o mai bună înțelegere a lucrurilor, trebuie să precizăm că același croitoraș viteaz din guvern declara, la sfârșitul lunii ianuarie, că România dispune de un stoc de rezervă de câteva mii de locuri pentru posibilii refugiați din Ucraina, iar acestea pot fi multiplicate până la câteva zeci de mii, dacă va fi necesar. La nici o lună, el vorbește deja de o altă creștere, de la zeci de mii la sute de mii! Vă zic sincer, mi-e și frică să mai deschid televizorul zilele astea: dacă-l aud pe Dîncu asigurându-ne că România e gata să primească vreo zece milioane de refugiați ucraineni?

Dacă ar avea capul pe umeri și n-ar mai visa cu ochii deschiși sau n-ar mai sta prin preajma lui Cîțulică, atunci când fumează ăla iarbă cu leuștean, probabil că ministrul Dîncu ar vedea mai lucid situația. O țară ca România nu-i în stare să se îngrijească de propriii ei cetățeni defavorizați, cum ar putea să aibă grijă de o jumătate de milion de cetățeni străini? Niciun guvern care s-a succedat la putere, din decembrie 1989 și până azi, nu a fost în stare să asigure o masă caldă pentru copiii amărâți din România și de aceea zeci de mii dintre aceștia se culcă seară de seară flămânzi, iar domnul Dîncu ne spune că „e pregătit” să primească, pe masa și casă, zeci de mii de copii ucraineni? Cum de găsește dumnealui bani pentru ucraineni, dar pentru ai noștri nu găsește?

Impresia pe care o degajă asemenea declarații este că domnul Dîncu este ori iresponsabil, ori mincinos patentat. De ce l-am mai crede pe Dîncu atunci când ne zice că „ne-am pregătit pentru 500.000 de refugiați”, când aceeași placă cu „pregătitul” am auzit-o de la toți cinicii sau incapabilii care s-au perindat pe la putere? Nu au fost „pregătiți” guvernanții pentru criza financiară din 2009? Nu se lăuda Băsescu că pe noi nu ne va afecta criza? Nu au fost alde Ponta și Bănicioiu „pregătiți” să rezolve tragedia de la Colectiv, zicând că „avem de toate”, dar lăsând zeci de tineri să moară cu zile? Nu ne tot zic, de doi ani de zile, Iohannis și slugile lui, de la Cîțu și Ciolacu, la Ciucă și Arafat, că „suntem pregătiți” să stopăm pandemia, să primim valul doi, trei, patru, cinci, dar noi avem zeci de mii de morți de covid și alte zeci răpuși de infecții nosocomiale și de incendii prin spitale?

Citește și: Criza din Ucraina: SUA amenință după ordinul lui Putin de a trimite trupe în Doneţk şi Lugansk

Iar domnul Dîncu vine acum să ne spună, senin, că o să cazeze jumătate de milion de oameni „în toate marile orașe din vecinătatea granițelor”? Păi n-au toate marile orașe astea la un loc o jumătate de milion de locuitori, unde o să mai punem și cealaltă jumătate, don Basil? Înțelept ar fi fost ca înainte să scoată asemenea stoluri de porumbei pe gură, domnul Dîncu să se mai uite și la cifre și să mai taie din zerouri, dă-le naibii. Câteva zeci de mii de refugiați poate că România ar putea primi, dar numai pentru o scurtă perioadă de timp. Cu toată bunăvoința și mizericordia creștină, pur și simplu nu avem bani și condiții ca să susținem mai mulți.

Dar, dacă tot vrea domnul Dîncu să primească refugiați, bine ar fi să-i primească, sute de mii sau câți zice, cu tot cu teren. Păi jumătate din Bucovina noastră nu e la Ucraina? Regiunea de dincolo de Gurile Dunării nu este la Ucraina? Să facă bine Ucraina să ne dea teritoriile românești făcute ei cadou de bolșevici, și îi cazăm acolo pe refugiați. Alături de cei 500.000 de români din Ucraina, o să se simtă chiar ca acasă – unde mai pui că și acei români ar putea primi, în sfârșit, de la țara-mamă, și drepturile pe care azi Ucraina li le refuză. Sau, dacă tot vrea domnul Dîncu să ne arate cât este de social-democrat și cum plânge el de mila văduvei, orfanului și-a refugiatului, frumos ar fi să-i ia pe cei 500.000 de refugiați ucraineni și să-i cazeze pe la pesediștii și peneliștii bugetari de lux, că de-ăștia avem berechet! Sunt convins că mahării, directorii, directorașii și alți sinecuriști din administrație abia așteaptă să primească în gazdă niște orfeline ucrainene de vreo 18 anișori! Și, dacă tot mai rămân, să mai ia din ei și marii demnitari, că slavă Domnului, și ăștia au unde-i caza: la câte vile și palate s-au construit din șpăgi în trei decenii, ar încăpea în ele milioane, nu doar 500.000 de refugiați! Să ia un demnitar câțiva refugiați, altul câțiva și tot așa, până-i cazează pe toți: vă dați seama numai în casele alea multe ale lui Iohannis câți ucraineni ar încăpea?

Citește și:

Vasile Dîncu a menţionat că România se pregăteşte pentru ce este mai rău

Emilia Șercan, despre securistul Vasile Dîncu: Vrea să dea securitate la tot poporul, cum ar zice unii

Criza din Ucraina și achiziția de armament reprezintă momentul perfect pentru ca România să mai fie devalizată de câteva zeci de miliarde de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button