InternaționalȘtirile 60m.RO

SPRIJIN. Italienii vor primi 500 de euro de la Guvern pentru a-și cumpăra biciclete noi. Cine va beneficia de acest ajutor

Autoritățile italiene au anunțat că au decis să vină în sprijinul acelor persoane care vor să își cumpere o bicicletă nouă sau un scuter electric, iar Guvernul de la Roma va subvenționa 70% din costurile acestor bunuri.

Totodată, facilitatea ar urma să fie acordată și italienilor care se abonează la servicii de bike sharing sau de scooter sharing. Guvernul a decis că suma maximă de care o persoană va beneficia în acest scop va fi plafonată la 500 de euro, informează DPA.
Anunțul a fost făcut luni de către ministrul italian al Transporturilor, Paola De Micheli. Oficialul a declarat că noua măsură va fi inclusă în viitorul pachet de stimulare a economiei propus de Guvernul de la Roma, ce valorează 55 de miliarde de euro. În cadrul unei conferințe de presă, Paola De Micheli a explicat că o ordonanță a Guvernului în acest sens va fi aprobată în zilele următoare.

Cine va putea beneficia de aceste subvenții?

Subvenția oferită de către Guvern nu va fi, însă, disponibilă pentru toți italienii. Cei care doresc să beneficieze de acești bani trebuie să locuiască în orașe cu cel puțin 50.000 de locuitori. Guvernul susține că noua măsură își propune să îi încurajeze pe italieni să folosească transportul verde, în condițiile în care restricțiile urmează să fie relaxate în perioada următoare.

Ministrul italian al Transporturilor a explicat că măsura este necesară întrucât, deși unele restricții vor fi relaxate, numărul persoanelor care vor putea utiliza mijloacele de transport în comun, cum ar fi autobuzele și trenurile, va fi limitat. Astfel, mulți dintre italieni vor fi forțați să se adapteze noilor reguli și să găsească alternative de transport pentru a ajunge la serviciu sau în alte părți.

Totodată, Guvernul italian a anunțat că va lua măsuri pentru a crește numărul de piste de biciclete la nivel național. În cadrul aceleiași conferințe, ministrul italian al Transporturilor a anunțat că Guvernul din care face parte intenționează să propună o serie de modificări ale legislației privind transporturile, pentru a le permite mai ușor autorităților locale să înființeze noi piste pentru biciclete.

Italia rămâne în continuare una dintre țările europene cel mai afectate de pandemia de COVID-19. Peste 30.000 de persoane au decedat din cauza noului tip de coronavirus în această țară, iar numărul total al infectărilor se apropie de 220.000.

Back to top button