Știrile 60m.RO

Zelenski cere Occidentului acces la „toate datele” despre racheta căzută în Polonia

Volodimir Zelenski cere din nou acces la „toate datele” pe care le are Occidentul cu privire incidentul care a avut loc pe teritoriul Poloniei.

Președintele ucrainean a declarat, în timpul discursului său de miercuri seară, că dorește să stabilească fiecare detaliu și pentru asta are nevoie de acces la datele deținute de țările partenere.

„Vrem să stabilim fiecare detaliu, fiecare fapt. De aceea avem nevoie (…) să avem acces la toate datele pe care le au partenerii noştri şi să avem acces la locul exploziei”, a declarat el.

Zelenski declara în cursul zilei că Ucraina are dreptul să primească dovezi de la Occident, dovezi pe care nu le-a primit încă.

”Avem dreptul să primim dovezi de la partenerii noştri (occidentali), în spatele uşilor închise? Nu am primit nimic”, a spus Zelenski, potrivit news.ro.

„Poziţia ucraineană este foarte transparentă: ne străduim să stabilim toate detaliile, fiecare fapt. De aceea, avem nevoie ca specialiştii noştri să se alăture activităţii anchetei internaţionale şi să aibă acces la toate datele de care dispun partenerii noştri şi la locul exploziei.

Toate informaţiile noastre sunt disponibile, le-am oferit partenerilor noştri încă din timpul nopţii, din primele ore în care lumea a început să afle ce s-a întâmplat. Am vorbit aseară cu preşedintele Duda şi i-am transmis condoleanţe – agresiunea rusă a luat viaţa a doi cetăţeni polonezi. Şi vreau ca noi toţi să onorăm memoria tuturor celor ale căror vieţi au fost luate de acest război rusesc cu un minut de reculegere”, a mai adăugat președintele ucrainean în discursul de miercuri seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button