Știrile 60m.RO

Jakub Maciejewski: „Problema este că liberalii de stânga încearcă să ne transforme pe noi în lobbiștii lui Puțin, ca și cum noi am fi pro Putin.”

Sâmbătă, 19 februarie, AUR a organizat evenimentul internațional „Supremația constituțiilor naționale asupra deciziilor luate de birocrația Europeană”. În cadrul conferinței au luat parte 70 de parlamentari, europarlamentari și experți din 22 de state europene.

Prezent la această conferință a fost și Jakub Maciejewski, jurnalist din Polonia, care a fost moderator în cadrul panelului privind situația Ucraina- Rusia.

„Doamnelor și domnilor, sunt jurnalist la o revistă din Polonia, care sprijină guvernul consevator, actualmente la putere în Polonia. După cum probabil știți, atitudinea Poloniei față de Rusia este una aparte, una specifică, pentru că Polonia este principalul oponent al Rusiei în Uniunea Europeană. Panelul nostru privind situația dintre Rusia și Ucraina a fost, poate, cel mai divizat în timpul discuțiilor și cred că nu greșesc dacă spun că o delegație din Vestul Europei consideră că Rusia este un partener mai dur, dar cu care se pot face afaceri. În schimb, cei din estul Europei văd Rusia drept un dușman, vedem ce se întâmplă la granița cu Ucraina. Discuția noastră a fost una cu multe suișuri și coborâșuri, multe puncte de vedere cu privire la Rusia și la ordinea europeană.”

Concluzia cea mai bună, este să ne creăm propria cale.

„Cea mai bună concluzie vine de la delegatul sârb, care a spus că ar trebui să ne creăm propria cale, o a treia cale, nu cea liberală, occidentală, nici cea estică, cea autoritară. Cu scuze față de invitații din occident, noi credem că aici, în această partea a Europei, avem o civilizație sănătoasă, una creștină. Rusia este o problemă pe care putem să o privim din puncte de vedere diferite și cred însă că problema este că liberalii de stânga încearcă să ne transforme pe noi în lobbiștii lui Puțin, ca și cum noi am fi pro Putin.”

„Colegul nostru din Serbia a spus că este acuzat că ia bani de la ruși. Este o problemă serioasă. Noi astăzi suntem de partea Ucrainei, dar cred că se impune să avem și o discuție pe termen lung despre partea estică. Rusia este o problemă mare pentru noi, pentru alții, poate o problemă mai mică, dar totuși o problemă.

Mulțumesc tuturor invitaților care au luat parte la discuție.”, a spus Jakub Maciejewski din Polonia.

Lasă un răspuns

Back to top button