Știrile 60m.RO

SIIJ, mai aproape de desființare. Badiu (AUR): Nu votăm acest proiect de lege. AUR se opune politizării justiției

Lovitură decisivă pentru justiție din partea PNL, PSD și UDMR. Comisia Juridică din Camera Deputaților a votat raportul de adoptare a proiectului de lege care prevede desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), competențele sale urmând să fie preluate de parchetele obișnuite. Deputații AUR au votat contra adoptării raportului.

Alianța pentru Unirea Românilor se opune desființării SIIJ și militează pentru o justiție independentă, care să facă dreptate pentru România și să nu mai apere intereselor politicienilor corupți, a reiterat deputatul AUR George Badiu pentru redacția 60m.ro. El a adăugat că soluția este reformarea Secție pentru investigarea infracțiunilor din justiție, și nu desființare ei, așa cum țintește actuala coaliție de guvernare.

Deputatul AUR avertiza încă de anul trecut că, dacă acest proiect de lege va fi adoptat, vor începe atacurile din partea DNA. „Curățarea DNA-ului de lepre nu s-a făcut și nici nu se vrea să se facă, pentru că DNA-ul este folosit ca armă politică. Ați mai auzit ceva de DNA de când a plecat Codruța Kovesi? Nimic nu mai face DNA-ul. N-ați mai auzit și nu veți mai auzi până nu se scapă de acest SIIJ, după care o să înceapă jihadul”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a întrunit vineri, 18 februarie, pentru a dezbate şi întocmi raport la proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Următorul pas este programarea votului final în Camera Deputaților.

Proiectul de lege, iniţiat de Ministerul Justiţiei, prevede că se desfiinţează SIIJ, iar competenţele sale vor fi preluate de Parchetele obişnuite, cauzele urmând a fi instrumentate de procurori anume desemnaţi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button