Politică

Dan Tănasă (AUR) critică turneul electoral realizat de ministrul ungar de externe în Transilvania: România este un sat fără câini?

Deputatul AUR Dan Tănasă critică vizita efectuată la Târgu Mureș de ministrul Afacerilor Externe din Ungaria. Deputatul se întreabă unde au fost oficialitățile statului român sau ministrul Afacerilor Externe din România având în vedere că UDMR nu face cu adevărat politică în interes local și național.

„Aflându-se mai degrabă într-o inspecţie a elevilor decât într-o vizită oficială, ministrul de externe maghiar, Peter Szijarto, se plimbă în instituţiile Statului Român, fără prezenţa omologului şi fără respectarea protocolului, încălcând în mod evident orice normă în acest domeniu sensibil al relaţiilor diplomatice. Cu absenţa ministrului Afacerilor Externe român şi fără o agendă publică clară, ministrul maghiar a venit în campanie electorală pentru alegerile din Ungaria, întâlnindu-se exclusiv cu oficiali de etnie maghiară, chiar în clădirea unde se află reprezentantul Guvernului în teritoriu, anume Instituţia Prefectului Mureş, desigur fără ca prefectul să fie prezent.

Pentru a completa peisajul, primarul municipiului, Soos Zoltan, desigur că nu se afişează cu eşarfa tricoloră specifică poziţiei pe care o ocupă, şi chiar oferă un îndemn şi o încurajare pentru statul pe care probabil îl serveşte cu adevărat, afirmând „Hai Ungaria!”.

Ne putem întreba, unde sunt oficialităţile statului român, unde este ministrul Afacerilor Externe din România, unde este prefectul şi desigur, ne putem întreba cui îi este loial cu adevărat UDMR-ul în politica locală şi naţională?”, afirmă deputatul AUR pe Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button