Economie

Tiberiu Barbu, expert Energie: Soluția de ieșire din actuala criză a energiei este producția mărită și modul în care ne gospodărim această producție internă

În cadrul conferinței organizate de partidul AUR în data de 15 februarie, la Palatul Parlamentului, pe tema „Provocările globale din sectorul energetic și soluțiile concrete pentru facturile românilor”, a participat Tiberiu Barbu, care este expert în energie electrică.

            ”Din perspectiva a trei producători mici de energie electrică din România, pierdem bani de patru, cinci  luni de zile într-un stil alarmant. Ideea falsă că furnizorii sunt lacomi și se imbogățesc este cât se poate de inexactă. Transelectrică, mare jucător pe piața de energie din România, mărește peste noapte toate tarifele transfrontaliere de export în afara granițelor a energiei. Pui 100 de euro pe MW, s-au terminat exporturile de energie. Atunci, să ne jucăm cu ce avem și ce producem.”, afirmă Tiberiu Barbu, în calitate de expert în energie.

            Tiberiu Barbu, consideră că: ”Prețul energiei nu îl fac eu, nici dumneavoastră. Prețul energiei îl fac cele două-trei unități mari de producție care sunt de acționariat majoritar statul român. Vrei să oprești această cavalcadă a prețurilor? OUG. Deschideți centralele prin OUG.  Soluția de ieșire din actuala criză a energiei nu are legătură cu fiscalitatea cum afirmă domnul Teodorovici, ci la producția mărită și la cum ne gospodărim această producție internă.”

Lasă un răspuns

Back to top button