Știrile 60m.RO

Volodimir Zelenski a anunţat că a discutat cu Olaf Scholz un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că a discutat cu cancelarul german, Olaf Scholz, despre un pachet cuprinzător de sancțiuni împotriva Rusiei.

“Am discutat problema introducerii unui pachet cuprinzător de sancțiuni împotriva unei agresiuni probabile. Poziția mea este clară şi este cunoscută: cea mai eficientă abordare pentru descurajarea agresiunii este folosirea unor semnale preventive” – a spus Zelenski, după întâlnirea de luni cu cancelarul Germaniei la Kiev. Președintele Ucrainei a adăugat că în timpul convorbirilor cu cancelarul german au fost discutate şi o serie de abordări cheie pentru crearea unei arhitecturi de securitate în Europa.

“În Ucraina se decide astăzi viitoarea arhitectură a securității europene, în care țara noastră este parte integrantă. Am discutat despre necesitatea includerii în ea a unor garanții legale specifice, care să poată apăra Ucraina” – a declarat Zelenski. Liderul ucrainean a subliniat că a discutat cu Scholz şi probleme de consolidare a sprijinului pentru Kiev în domeniile securității, economiei și energiei.

Sursa foto: sputnik.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button